späť

ZÁLOŽKA NÁS SPÁJA

komentárov



 

Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do projektu ZÁLOŽKA NÁS SPÁJA, Vyhlasuje ho tradične v posledný októbrový pondelok Slovenská pedagogická knižnica pri príležitosti Dňa školských knižníc. Tento sviatok sme podporili sme aj našimi čitateľskými aktivitami, v rámci ktorých sme sa oboznámili aj s našou turnianskou povesťou O zbojníkovi Stanovi. Rozprávali sme si tiež o našiich čitateľských zvykoch, o knihách, ktoré si čítame, kde máme svoj obľúbený kútik (tzv. peliešok) na čítanie, kto nám najčastejšie kupuje knihy, podľa čoho si ich vyberáme, ... Dozvedeli sme sa, že niektorí máme naraz rozčítaných aj viac kníh a podľa nálady siahame po tej, na ktorú máme práve chuť.

Naším partnerom v projekte ZÁLOŽKA bola Základná škola T. G. Masaryka v Bojkoviciach. Navzájom sme si vymenili po 250 záložiek, na ktorých sme stvárnili postavy z našej turnianskej histórie, z obľúbených kníh, naše nálady, alebo len tak niečo pekné.

Sme radi, že s každým ďalším ročníkom rastie kvalita a úroveň vyrobených záložiek. Aj my sme sa posnažili a poslali sme vskutku hodnotné dielka. Deti sa vďaka práci na výrobe záložiek trénovali vo vytváraní kompozície obrázka, v kombinovaní farieb a posilňovali aj svoje osobnostné kvality, akými sú trpezlivosť, spolupráca, snaha o najlepší osobný výkon...

Veríme, že naši českí kamaráti sa potešili rovnako ako my. Ich záložky nám poslúžia nielen ako doplnok knižky pri čítaní, ale zároveň aj ako inšpirácia pre našu ďalšiu prácu na výtvarných dielňach.




Diskusia




Hore