späť

Deň jablka

komentárov



Vedeli ste, že ho slávime?  Je to 21. október, označovaní ako Deň jabĺk.  Jabĺčka si predsa takýto deň určite zaslúžia, pretože patria medzi najzdravšie druhy ovocia. Jablko povzbudzuje náš nervový systém a posilňuje náš organizmus, vďaka vitamínom, ktoré obsahuje. Rovnako má aj protizápalové účinky a určite budete so mnou súhlasiť, že aj výborne chutí.

A aby naši žiaci o jabĺčkach len nepočúvali formou rozhlasovej relácie, pripravili si pre nich členky Enviro krúžku malé jablkové občerstvenie počas veľkej prestávky. Okrem toho, šikovné deviatačky napiekli pre svoje spolužiačky z krúžku aj výborný jablkový koláčik.

A viete aj o ďalšom významnom dni? 16. október je Deň zdravej výživy. Pripomína nám to nástenka na dolnej chodbe druhého stupňa, na ktorej môžete nájsť aj zaujímavé informácie o množstve cukru v rôznych nápojoch. A ak k nám už zavítate, nezabudnite sa pristaviť aj pri našej výstave jesenných plodov z našich záhrad. Nielen z našej školskej záhradky, ale svojimi dopestovanými plodinami prispeli aj naši žiaci. Začo im veľmi pekne ďakujeme.

Enviro krúžok





Diskusia




Hore