späť

ŠTRIKOVANÝ DEŇ

komentárov



Prečítajte si tento krátky príbeh:

Dievča chcelo dať nejaký darček svojmu milému a rozhodlo sa, že mu uštrikuje šál. Uštrikovať sveter, šál, čiapku, ponožky, rukavice, to zaberie veľa času. Mohla mu ho aj kúpiť. Ale ona nie. Aj keď sa so šálom dosť potrápila, predsa ho jedného dňa dokončila. Potom ho dala svojmu milému chlapcovi so slovami: „Vieš, prečo to trvalo tak dlho? Pri každom očku som myslela na Teba.“ Chalan si šál okrútil okolo krku. Bol to pekný šál. Až keď bol sám, poriadne si ho poprezeral. A vtedy si uvedomil, že tých očiek je tam strašne veľa, že sa to ani nedá spočítať. Uvedomil si, že uštrikovať pre niekoho niečo z lásky znamená veľmi veľa naňho myslieť. A celú zimu tento šál nosil, pretože ho hriala nielen vlna, ale najmä láska, ktorá bola do šálu vpletená.

Tento príbeh si pripomeniem vždy, keď vidím, že niekto príde do školy  v štrikovanom pulóvri, čiapke, šále... Keď sa spýtam, tak sa dozviem,  že ho plietla napríklad stará mama alebo mama. A určite mysleli na toho, kto bude tú vecičku nosiť. Možno aj pri každom očku.

V piatok 14. 1. 2022 sme si v škole urobili ŠTRIKOVANÝ DEŇ. Kto mohol, prišiel do školy v niečom uštrikovanom. Vznikli nielen fotky v jednotlivých triedach, ale autorom krásnych pletených výrobkov boli doručené aj diplomy.

Vedeli ste, že takto vyrobené oblečenie patrí do kategórie slow fashion? Pomalá móda. To je taká, ktorá  vydrží viac než len jednu sezónu a nikdy nevýjde z módy. Je to aj ekologické. Štrikované veci sa totiž sa dajú aj viackrát preštrikovať. A každá z nich je originálna. To si veru zaslúži, aby sme si taký štrikovaný deň vychutnali.




Diskusia




Hore